Introductie

Een school waar kinderen zelf mogen bepalen wat ze leren, hoe ze leren en met wie. Bestaat dat?

 

Ja, dat bestaat.

 

Op een democratische school mogen kinderen zelf richting geven aan hun leerproces en hebben zij zeggenschap in het besturen van de school. Als je een kind aardrijkskunde wilt leren, dan biedt je als school veel aardrijkskunde aan. Maar als je kinderen wilt voorbereiden op een leven op deze aarde, dan is het aanbieden van “het echte leven” de meest effectieve manier. Eigenlijk is deze school een grote oefen-omgeving waar kinderen kunnen leren van het leven, door zelf te leven.

 

Kinderen kunnen niet niet-leren. Leren doe je door dingen te onderzoeken, te observeren, uit te proberen en te ondernemen, alleen of samen met anderen. Leren en ontwikkelen gebeurt overal en altijd. Als kinderen zich veilig voelen, gaan ze van nature hun passies ontdekken en hun talenten ontwikkelen. De school ondersteunt dat proces, maar alleen op verzoek of ter inspiratie. Net als in de natuur: daar groeit alles vanzelf, als de omstandigheden maar goed zijn. Door aan gras te trekken gaat het niet harder groeien...

 

Kinderen zijn vrij op De Tijd en Ruimte. Maar die vrijheid stopt wanneer het de vrijheid van anderen beperkt. Dat vraagt voortdurende afstemming, en om het samen bepalen wat redelijk is. Geweldloze communicatie en gelijkwaardige besluitvorming (sociocratie) ondersteunen deze processen.

 

De Tijd en Ruimte biedt jonge mensen een veilige leeromgeving aan om zich in eigen tempo te ontplooien. Kinderen van 4 tot 21 jaar begeven zich door elkaar in de school, die ingericht is met functionele lokalen. Een keuken, theater, speellokalen, werkplaats en atelier staan klaar om in te leren, te ontdekken, te oefenen, te leven.

Instromen op deze school kan het hele jaar door, daarom zijn er elke maand info-avonden en info-middagen.

De school heeft steun en goedkeuring van de Inspectie.

Bezoekadres:

Jan Olieslagersstraat 3

5224BD 's-Hertogenbosch

Ingang aan de Anthony Fokkerweg

Post adres:

Kamperfoeliestraat 24

5213HP 's-Hertogenbosch

Telefoonnummer (werkdagen behalve woensdag)

06 - 14 48 48 38

KVK: 70706255

 

RSIN: 858429445

BRIN: 33MB

TRIODOS BANK: NL21 TRIO 0338847820

Stichting de Tijd en Ruimte

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now